Mitä on optimointi?Koneesi käynnistyy hitaasti eikä oikein tahdo herätä missään vaiheessa kunnolla käyttövalmiiksi. Kaikki toimenpiteet vain tuntuvat kestävän.
Kuulostaako tutulta? Tämä on yleisempää kuin moni uskookaan.

Normaalisti olemme tottuneet hankkimaan uuden tietokoneen, kun vanha on käytön myötä alkanut hidastua. Useimmiten uuden koneen hankinta ei kuitenkaan vielä tässä kohtaa olisi välttämätöntä. 3-5 vuoden ikäisellä koneella on useimmiten käyttöä vielä vuosiksi eteenpäin.

Olemme säästäneet jo useiden yritysten, kaupunkien sekä yksityisten asiakkaidemme varoja siivoamalla tietokoneen ja optimoimalla käyttöjärjestelmän uudestaan käyttötarkoitusta vastaavaksi. Pystymme tekemään koneestasi huomattavasti nopeamman, tehokkaamman ja vakaamman kuin mitä se oli uutena, kun sen ensimmäistä kertaa otit käyttöön.

Aina tietokoneen ei kuitenkaan tarvitse olla vanha ja hidastunut, vaan tarvittaessa valjastamme myös uuden koneesi kaikki resurssit käyttöön.
Kun ostaa uuden tietokoneen, siihen on useimmiten asennettu huomattava määrä ohjelmistoja, sekä palveluja ns. käyttöä helpottamaan. Kuitenkin suurin osa näistä ohjelmistoista on monille käyttäjille turhia ja useimmiten vievät vain paljon tietokoneen resursseja.
Poistamme toiveittesi mukaan turhat ohjelmistot ja taustalle käynnistyvät konettasi hidastavat tarpeettomat palvelut.
Päivitämme myös käyttöjärjestelmän sekä selaimien lisäosat.
Tämän jälkeen optimoimme käyttöjärjestelmän, sekä rekisterit, jonka jälkeen käytössäsi on jouhevasti toimiva, luotettava ja tehokas työkalu käytettävissäsi.

Konsultointipalveluihimme kuuluu myös, miten saat pidettyä tietokoneesi mahdollisimman pitkään puhtaana ja käyttökunnossa.Optimoinnin yhteydessä suoritettavat toimenpiteet ovat luonnollisesti riippuvaisia siitä, että onko kyseessä uusi vaiko vanha PC-tietokone.
Vanhassa koneessa on paljon enemmän aikaa vievää puhdistustyötä, jota tietystikään uudessa koneessa ei niin paljon ole. Uudessa koneessa keskitytään lähinnä pelkkään käyttöjärjestelmän sekä rekisterin optimointiin.

Yleiset toimenpiteet optimoinnissa


– Koneen käyttöjärjestelmän kunnon tarkistus
– Mahdollisten virusten poistaminen
– Viruksentorjuntaohjelmiston asennus

Bioksen optimointi: sisältää lähinnä käynnistystä nopeuttavia toimenpiteitä esim kiintolevyjen / optisten asemien käynnistysjärjestyksen muokkausta. Bioksesta voidaan poistaa käynnistystä hidastavia ilmoituksia / grafiikoita

– Vioittuneiden/ turhien rekisteritietueiden sekä turhien käyttöjärjestelmän tietueiden poistaminen erillisillä ohjelmistoilla
– Käyttöjärjestelmän päivittäminen / selaimien lisäosien päivittäminen / turhien lisäosien poistaminen
– Asennettujen ohjelmistojen päivittäminen. Asennettujen lisälaitteiden ajureiden päivittäminen
– Käynnistyksen kokoonpanon uudelleen rakentaminen ja turhien ohjelmien / palveluiden poistaminen sekä niiden käynnistymisen estäminen

Käyttöjärjestelmän optiointi manuaalisesti:
Energiansäästötilojen määrittäminen, profiilitietojen määrittäminen, suorittimen ajoituksen manuaalinen säätö, käyttöjärjestelmän ulkoasun/grafiikoiden säätö,   työkalupalkin toiminnan yksinkertaistaminen, ääniasetusten läpikäynti ja käynnistysäänen / äänivalikoiman poistaminen, kiintolevyjen analysointi / pirstoutuneiden levyjen eheytys
-Rekisterin manuaalinen optimointi, mm. Kesteytysosoitteiden priorisointi, näytön päivityksen nopeuttaminen, ohjelmistojen/taustapalveluiden sammumisen nopeuttaminen

Tietokoneen OEM -tunnisteiden muuttaminen tarvittaessa, tietokone voidaan yksilöidä erityisesti tietylle henkilölle, yritykselle tai yhteisölle
– Järjestelmän varmuuskopionti tai palautusmedian luominen, palautuspisteen luonti

 
Lähes kaikki yritykset tarvitsevat tänä päivänä tietokoneita päivittäisissä toimissaan, joten koneiden toimivuus on välttämätöntä.

Jumittuneiden ja hidastelevien tietokoneiden vuoksi useimmilta yrityksiltä menee laskennallisesti viikosta n.1 päivä tehokasta työaikaa hukkaan.

Harva on kuitenkaan tullut laskeneeksi, että mitä tämä kaikki loppujen lopuksi maksaa, kun tuottavuus laskee?

Meillä on kuitenkin tähän ratkaisu.
Tarjoamme erilaisia palvelupaketteja koneiden ylläpitämiseksi.

Jatkuvalla ylläpidolla vältytään melko monilta suurilta ongelmilta ja työkatkoilta. Kaikki ylläpito tehdään sopimuksen mukaan haittaamatta työntekoasi silloin, kun koneesi eivät ole käytössä. Voimme tehdä ylläpitotyöt ympäri maailmaa turvallisesti Teamviewer ohjelmistoilla tai paikanpäällä fyysisesti. Mietitään yhdessä mikä milloinkin on sinun, asiakkaan kannalta helpointa ja järkevintä.